Pinschern är en vacker och stolt gårdshund som älskar, vaktar och värnar om sin familj. Det är en mycket tillgiven hundras som är trofast familjen och som ofta hittar på både bus och upptåg. Alla pinschrar har olika personlighet men gemensamt är att de skyddar sitt revir och att de vaktar sin familj.

Pinschern har ett behov att vara med och kring familjen och det bästa som finns, är att få springa, sträcka ut, leka och får den möjlighet att jaga småvilt, är lyckan fullkomlig. Som ras, har pinschern en historia som råttjägare och det är mycket duktig att spåra, söka och jaga. Här är det bra att gå kurser hos Pinschersektionen och för att få god information med fakta och kunskap, finns en mängd matnyttig information på Svenska Kennelklubbens hemsida

Rasen är som sagt, både intelligent och stolt och för att börja med utställning, agility eller jakt, krävs tålamod och träning med belöning. Pinschern har både integritet och vilja men kanske framförallt, en individuell personlighet som säger till vad den önskar men samtidigt, alltid ger helt kravlös kärlek i massor.

Ofta ser pinschern sig själv som livets medelpunkt och de kan agera på eget bevåg och även ta egna beslut. En bestämd men kärleksfull och trygg hand som både belönar och säger till när det behövs, underlättar livet för hela familjen. Kom gärna överens om kommandoord som alla i familjen använder sig av och det är bra att försöka bara konsekvent med rutiner i början då pinschern ofta mognar ganska sent.

En pinscher är en fantastisk livskamrat och en stor glädjekälla som kanske säger förlåt eller alternativt, frågar i efterhand men alltid med en bedjande blick och kärleksfullt slickande.

Det finns massor av underhållande sidor, för dig som Pinscherägare. Här kan du se och få bekräftat att vi är fler som får uppleva hur det är att vara Pinscherägare :-).

Exempelvis, sidan ”Alla vi som älskar våra pinschrar” på Facebook.