A-kull, födda vecka 30, 2022. Inavelsgrad: 0,8 %

Det finns inga planer på några valpkullar inom de närmaste tre månaderna. Men denna sida uppdateras löpande, och när planeringen startar, återfinns informationen här.

Vad och när & hur går det till?

När det planeras för parning, sker det månader i förväg. Rätt hanhund ses ut, det samtalas och planeringen startar. När tikens löp sedan börjar, bestäms det vilka två dagar som parningen ska ske, för att allt ska ske rätt dag, och när tiken är i höglöp. Om parningen går bra, brukar tiken visa tecken redan efter någon vecka. Den 28:e dagen, går det, via ultraljud, att se om tiken är dräktig och hur många dagar hon gått. Tiken är sedan dräktig mellan 58 – 68 dagar men vanligtvis går hon 62 – 64 dagar, innan förlossningen börjar. Förlossningen varierar tidsmässigt, och är ofta beroende på tikens fysik, ålder och hur van hon är att föda.

När valparna är fyra veckor gamla, då har de blivit så stora att de kan börja att ta emot besök från deras framtida familjer. Detta sker planerat och föregås av kontakt med oss som uppfödare, och er/dig, som är intresserad av en ny familjemedlem.

Valparna är sedan klara att åka hem till sina nya familjer, när de är åtta veckor.

Detta ingår i valpköpet

  • Svenska Kennel Klubben, SKK Registeringsbevis och Köpeavtal
  • En handbok med enkla skötselråd och tips för dig, som ny pinscherägare
  • Veterinärbesiktning och vaccinationsintyg (parvovirus)
  • ID märkning med chipmärkning
  • Vid önskemål, EU-pass
  • Avmaskning
  • Försäkring med dolda fel och gällande till 3 års ålder
  • Matlista och en påse av den mat som valpen är van vid att äta
  • En snuttefilt som luktar syskon & mamma, en leksak och ett valpkoppel

Vi är alltid flexibla med leveransdag och ordnar självklart även vaccinering för rabies, och extra avmaskning, om detta önskas & behövs för leverans till olika länder. Vi ger även våra valpar 12-veckors vaccinet, om leveransen sker senare än 12 veckor.

Det viktigaste för oss som en mycket liten kennel, är att våra älskade valpar, får kärleksfulla hem i familjer som älskar hundar och aktiva liv med sina älskade djur och nya familjemedlemmar.

Som en kennel med mycket begränsad uppfödning, är det även vårt mål att den fantastiska Pinscherrasen lever vidare, med begränsad grad av inavel, och en fin utveckling där mentaliteten är stabil, djuren trygga och hälsosamt friska. Det är även vår förhoppning att linjen Shire of Odensala lever vidare och här är det förhoppningsvis några köpare som själv vill avla i framtiden, där vi med vår erfarenhet, både kan vara ett stöd och ge råd.